<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<rss version="2.0"
	xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/"
	xmlns:wfw="http://wellformedweb.org/CommentAPI/"
	xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"
	xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom"
	xmlns:sy="http://purl.org/rss/1.0/modules/syndication/"
	xmlns:slash="http://purl.org/rss/1.0/modules/slash/"
	>

<channel>
	<title>Mój Herbariusz</title>
	<atom:link href="http://www.herbaria.info.pl/feed/" rel="self" type="application/rss+xml" />
	<link>http://www.herbaria.info.pl</link>
	<description>Twój wgląd w receptury kremów</description>
	<lastBuildDate>Tue, 31 Jan 2012 18:56:41 +0000</lastBuildDate>
	<language>en</language>
	<sy:updatePeriod>hourly</sy:updatePeriod>
	<sy:updateFrequency>1</sy:updateFrequency>
	<generator>http://wordpress.org/?v=3.2.1</generator>
		<item>
		<title>Naturalne sposoby na piękno &#8211; cytryna</title>
		<link>http://www.herbaria.info.pl/naturalne-sposoby-na-piekno-cytryna/</link>
		<comments>http://www.herbaria.info.pl/naturalne-sposoby-na-piekno-cytryna/#comments</comments>
		<pubDate>Tue, 31 Jan 2012 18:55:21 +0000</pubDate>
		<dc:creator>Nata</dc:creator>
				<category><![CDATA[Kosmetyki naturalne]]></category>
		<category><![CDATA[cytryna dla urody]]></category>
		<category><![CDATA[maseczka z cytryny]]></category>
		<category><![CDATA[peeling z cytryny]]></category>
		<category><![CDATA[słabe paznokcie]]></category>
		<category><![CDATA[trądzik]]></category>

		<guid isPermaLink="false">http://www.herbaria.info.pl/?p=304</guid>
		<description><![CDATA[Okres zimowy daje w kość całemu naszemu organizmowi. Podczas silnych mrozów łatwo o przeziębienie, ale równoległe cierpi nasza uroda. By doprowadzić do stanu równowagi najczęściej sięgamy po preparaty apteczne, czyli syntetyki. Owszem, większość z nich jest w stanie wyleczyć objawy choroby, ale nie leczy jej przyczyn. Podobnie postępujemy, w przypadku pielęgnacji skóry, wybierając gotowe preparaty. [...]]]></description>
		<wfw:commentRss>http://www.herbaria.info.pl/naturalne-sposoby-na-piekno-cytryna/feed/</wfw:commentRss>
		<slash:comments>0</slash:comments>
		</item>
		<item>
		<title>Herbata dla urody</title>
		<link>http://www.herbaria.info.pl/herbata-dla-urody/</link>
		<comments>http://www.herbaria.info.pl/herbata-dla-urody/#comments</comments>
		<pubDate>Sat, 01 Oct 2011 13:34:46 +0000</pubDate>
		<dc:creator>Nata</dc:creator>
				<category><![CDATA[Kosmetyki naturalne]]></category>
		<category><![CDATA[herbata na oczy]]></category>
		<category><![CDATA[maseczka z herbaty]]></category>
		<category><![CDATA[opuchnięte oczy]]></category>
		<category><![CDATA[peeling naturalny]]></category>
		<category><![CDATA[peeling z herbaty]]></category>
		<category><![CDATA[pielęgnacja naturalna]]></category>

		<guid isPermaLink="false">http://www.herbaria.info.pl/?p=294</guid>
		<description><![CDATA[Herbata czarna jest napojem najbardziej popularnym w Polsce, niekoniecznie jednak najzdrowszym. Ten typ herbaty poddawany jest fermentacji i metodom obróbki, które pozbawiają tą odmianę herbaty najcenniejszych właściwości zdrowotnych. Herbata czarna, nim trafi na nasze stoły podlega najpierw: więdnięciu, zwijaniu, fermentacji, suszeniu. Procesy te powodują wypłukanie części antyoksydantów i polifenoli. Herbata zielona, w przeciwieństwie do swej [...]]]></description>
		<wfw:commentRss>http://www.herbaria.info.pl/herbata-dla-urody/feed/</wfw:commentRss>
		<slash:comments>0</slash:comments>
		</item>
		<item>
		<title>Olejek z wiesiołka – dla jakiej skóry?</title>
		<link>http://www.herbaria.info.pl/olejek-z-wiesiolka-dla-jakiej-skory/</link>
		<comments>http://www.herbaria.info.pl/olejek-z-wiesiolka-dla-jakiej-skory/#comments</comments>
		<pubDate>Sat, 27 Aug 2011 12:13:29 +0000</pubDate>
		<dc:creator>Nata</dc:creator>
				<category><![CDATA[Kosmetyki naturalne]]></category>
		<category><![CDATA[cera tłusta]]></category>
		<category><![CDATA[dermogal]]></category>
		<category><![CDATA[niekomedogenne]]></category>
		<category><![CDATA[olej z wiesiołka]]></category>
		<category><![CDATA[trądzik]]></category>
		<category><![CDATA[zapychanie cery]]></category>

		<guid isPermaLink="false">http://www.herbaria.info.pl/?p=278</guid>
		<description><![CDATA[Moda na pielęgnację naturalną spowodowała, ze wiele Pań szuka zamienników do pielęgnacji swojej cery wśród olejów kosmetycznych. Często efekty jakie można osiągnąć zmieniając dbałość o skórę na bardziej organiczną przechodzi nasze oczekiwania. Cera tłusta, traktowana odpowiednim olejem zamiast produkować jeszcze większą ilość sebum, uspakaja się, cera dojrzała, dostaje zastrzyk energii, której nie dałby jej najdroższy [...]]]></description>
		<wfw:commentRss>http://www.herbaria.info.pl/olejek-z-wiesiolka-dla-jakiej-skory/feed/</wfw:commentRss>
		<slash:comments>0</slash:comments>
		</item>
		<item>
		<title>Olejki eteryczne do włosów</title>
		<link>http://www.herbaria.info.pl/olejki-eteryczne-do-wlosow/</link>
		<comments>http://www.herbaria.info.pl/olejki-eteryczne-do-wlosow/#comments</comments>
		<pubDate>Tue, 19 Jul 2011 16:26:34 +0000</pubDate>
		<dc:creator>Nata</dc:creator>
				<category><![CDATA[Kosmetyki naturalne]]></category>
		<category><![CDATA[olejki eteryczne do włosów]]></category>
		<category><![CDATA[olejki na skórę głowy]]></category>
		<category><![CDATA[skóra głowy]]></category>
		<category><![CDATA[słabe włosy]]></category>
		<category><![CDATA[łupież]]></category>

		<guid isPermaLink="false">http://www.herbaria.info.pl/?p=265</guid>
		<description><![CDATA[Olejki eteryczne najczęściej kojarzone są z aromaterapią i kominkami zapachowymi, rzadziej z masażami i kąpielami. Olejki  nie tylko poprawiają nam humor i samopoczucie, ale poszczególne ich rodzaje potrafią zapobiec wielu chorobom i stanom zapalnym skóry głowy, o czym wiedziały nasze mamy i babcie. Pamiętajmy, że olejki eteryczne stosowane zewnętrznie, nigdy nie powinny być używane solo. [...]]]></description>
		<wfw:commentRss>http://www.herbaria.info.pl/olejki-eteryczne-do-wlosow/feed/</wfw:commentRss>
		<slash:comments>0</slash:comments>
		</item>
		<item>
		<title>Olej rycynowy &#8211; właściwości</title>
		<link>http://www.herbaria.info.pl/olej-rycynowy-wlasciwosci/</link>
		<comments>http://www.herbaria.info.pl/olej-rycynowy-wlasciwosci/#comments</comments>
		<pubDate>Tue, 28 Jun 2011 20:51:27 +0000</pubDate>
		<dc:creator>Nata</dc:creator>
				<category><![CDATA[Kosmetyki naturalne]]></category>
		<category><![CDATA[odżywki do rzęs]]></category>
		<category><![CDATA[olej rycynowy]]></category>
		<category><![CDATA[olejek rycynowy do rzęs]]></category>
		<category><![CDATA[olejowanie włosów]]></category>
		<category><![CDATA[słabe brwi]]></category>
		<category><![CDATA[słabe rzęsy]]></category>
		<category><![CDATA[wypadające włosy]]></category>
		<category><![CDATA[wzmocnienie włosów]]></category>

		<guid isPermaLink="false">http://www.herbaria.info.pl/?p=252</guid>
		<description><![CDATA[Olej rycynowy, czyli Castror Oil pozyskiwany jest z ziaren rącznika pospolitego (Ricinus Communis). Rącznik pospolity rośnie w krajach tropikalnych, gdzie zbiera się jego nasiona. Z nasion uzyskuje się olej &#8211; rycynę &#8211; który jest dość trujący. Dopiero po odpowiedniej obróbce ten oleisty wyciąg przekształca się w znany nam olej rycynowy. Olej rycynowy, który kupujemy w [...]]]></description>
		<wfw:commentRss>http://www.herbaria.info.pl/olej-rycynowy-wlasciwosci/feed/</wfw:commentRss>
		<slash:comments>0</slash:comments>
		</item>
		<item>
		<title>Hydrolaty</title>
		<link>http://www.herbaria.info.pl/hydrolaty/</link>
		<comments>http://www.herbaria.info.pl/hydrolaty/#comments</comments>
		<pubDate>Wed, 11 May 2011 12:09:32 +0000</pubDate>
		<dc:creator>Nata</dc:creator>
				<category><![CDATA[Kosmetyki naturalne]]></category>
		<category><![CDATA[hydrolat lawendowy]]></category>
		<category><![CDATA[kosmetyki organiczne]]></category>
		<category><![CDATA[naturalne hydrolaty]]></category>
		<category><![CDATA[woda lawendowa]]></category>
		<category><![CDATA[woda różana]]></category>

		<guid isPermaLink="false">http://www.herbaria.info.pl/?p=243</guid>
		<description><![CDATA[Z nazwą hydrolaty z pewnością każdy użytkownik internetu płci damskiej, spotkał się chociaż raz. Modne ostatnio kosmetyki organiczne i naturalne wylansowały wiele terminów, sprawiając, że ludzie baczniej przyglądają się składowi wybieranych prze siebie kosmetyków. Hydrolaty nazywane są wodami destylowanymi lub wodami kwiatowymi. Nie należy mylić jednak pojęcia hydrolatów z powszechnie znanymi wodami kwiatowymi, które uzyskiwane [...]]]></description>
		<wfw:commentRss>http://www.herbaria.info.pl/hydrolaty/feed/</wfw:commentRss>
		<slash:comments>0</slash:comments>
		</item>
		<item>
		<title>Olejek różany &#8211; właściwości</title>
		<link>http://www.herbaria.info.pl/olejek-rozany-wlasciwosci/</link>
		<comments>http://www.herbaria.info.pl/olejek-rozany-wlasciwosci/#comments</comments>
		<pubDate>Wed, 13 Apr 2011 16:42:22 +0000</pubDate>
		<dc:creator>Nata</dc:creator>
				<category><![CDATA[Kosmetyki naturalne]]></category>
		<category><![CDATA[do twarzy]]></category>
		<category><![CDATA[John Masters Organics]]></category>
		<category><![CDATA[olejek do skóry]]></category>
		<category><![CDATA[olejek różany]]></category>
		<category><![CDATA[olejek z róży]]></category>

		<guid isPermaLink="false">http://www.herbaria.info.pl/?p=209</guid>
		<description><![CDATA[Olejek różany to bardzo cenny składnik od lat wykorzystywany w kosmetyce. Olejek różany rozumujemy poprzez destylację kwiatów róży. Najczęściej jest to kwiat róży damasceńskiej, którą uznaje się za królową kwiatów. Najpiękniejsze róże damasceńskie uprawiane są w Bułgarii ze względu na idealne pod uprawę tego kwiatu warunki klimatyczne. Olejek różany, o czym niewielu wie, zawiera duże [...]]]></description>
		<wfw:commentRss>http://www.herbaria.info.pl/olejek-rozany-wlasciwosci/feed/</wfw:commentRss>
		<slash:comments>0</slash:comments>
		</item>
		<item>
		<title>Róża stulistna</title>
		<link>http://www.herbaria.info.pl/roza-stulistna/</link>
		<comments>http://www.herbaria.info.pl/roza-stulistna/#comments</comments>
		<pubDate>Fri, 18 Mar 2011 15:43:01 +0000</pubDate>
		<dc:creator>Nata</dc:creator>
				<category><![CDATA[Popularne rośliny kosmetyczne]]></category>
		<category><![CDATA[do twarzy]]></category>
		<category><![CDATA[Kosmetyki naturalne]]></category>
		<category><![CDATA[naturalne kremy]]></category>
		<category><![CDATA[olejek różany]]></category>
		<category><![CDATA[olejki myjące]]></category>
		<category><![CDATA[trądzik]]></category>
		<category><![CDATA[woda różana]]></category>

		<guid isPermaLink="false">http://www.herbaria.info.pl/?p=202</guid>
		<description><![CDATA[Róża stulistna jest rodzajem krzewu, który pochodzi z okolic Kaukazu i Iranu. Krzew róży stulistnej osiąga wysokość do 3 metrów. Liście róży stulistnej mają pierzastą strukturę, są ząbkowate i lekko wydłużone. Kwiat róży stulistnej przybiera barwę różową, ma intensywny zapach i z powodu ciężkości opada ku dołowi. Owoce róży stulistnej są jednonasienne i przypominają wyglądem [...]]]></description>
		<wfw:commentRss>http://www.herbaria.info.pl/roza-stulistna/feed/</wfw:commentRss>
		<slash:comments>0</slash:comments>
		</item>
		<item>
		<title>Rącznik pospolity</title>
		<link>http://www.herbaria.info.pl/racznik-pospolity/</link>
		<comments>http://www.herbaria.info.pl/racznik-pospolity/#comments</comments>
		<pubDate>Mon, 10 Jan 2011 14:28:36 +0000</pubDate>
		<dc:creator>Nata</dc:creator>
				<category><![CDATA[Popularne rośliny kosmetyczne]]></category>
		<category><![CDATA[nasiona rącznika]]></category>
		<category><![CDATA[olej z rącznika]]></category>
		<category><![CDATA[olejki do włosów]]></category>
		<category><![CDATA[płynna brylantyna]]></category>
		<category><![CDATA[rącznik pospolity]]></category>

		<guid isPermaLink="false">http://www.herbaria.info.pl/?p=192</guid>
		<description><![CDATA[Rącznik pospolity to bylina, która w tropikach rośnie jako mocno rozgałęziony krzew. W strefie umiarkowanej przybiera inną postać. Rośnie tam jako jednoroczna bylina o wysokości do 2 m. Liście rącznika pospolitego pokryte są jakby woskiem i przybierają fioletowo zieloną barwę. Jego liście są duże i palczaste, niczym dłoń. Nerwy rośliny przebiegające przez duży liść mają [...]]]></description>
		<wfw:commentRss>http://www.herbaria.info.pl/racznik-pospolity/feed/</wfw:commentRss>
		<slash:comments>0</slash:comments>
		</item>
		<item>
		<title>Organiczny krem do rąk</title>
		<link>http://www.herbaria.info.pl/organiczny-krem-do-rak/</link>
		<comments>http://www.herbaria.info.pl/organiczny-krem-do-rak/#comments</comments>
		<pubDate>Fri, 10 Dec 2010 18:03:15 +0000</pubDate>
		<dc:creator>Nata</dc:creator>
				<category><![CDATA[Kosmetyki naturalne]]></category>
		<category><![CDATA[dobry krem do rąk]]></category>
		<category><![CDATA[kosmetyki organiczne]]></category>
		<category><![CDATA[organiczny krem do rąk]]></category>
		<category><![CDATA[spierzchnięte dłonie]]></category>
		<category><![CDATA[wrażliwa skóra dłoni]]></category>
		<category><![CDATA[zaczerwieniona skóra rąk]]></category>

		<guid isPermaLink="false">http://www.herbaria.info.pl/?p=186</guid>
		<description><![CDATA[Zima to czas kiedy warto poświęcić naszym dłoniom ciut więcej uwagi niż zazwyczaj.Dobry krem do rąk jest podstawą pielęgnacji zimowej dłoni. Zawsze, gdy wychodzimy na dwór warto poświęcić dłoniom chwilę i posmarować je warstwą kosmetyku ochronnego. Taki zabieg powinien uchronić je przed niską temperaturą na zewnątrz. Uwierzcie mi spierzchnięte dłonie i zaczerwieniona skóra rąk to [...]]]></description>
		<wfw:commentRss>http://www.herbaria.info.pl/organiczny-krem-do-rak/feed/</wfw:commentRss>
		<slash:comments>0</slash:comments>
		</item>
	</channel>
</rss>

